Red Snapper | Metropool presents in Atak

Do. 28. September 2017, 20:30 Uhr

Infos

Pioniers
Op het gebied van het combineren van analoge en digitale muziek. Want dat deden nog niet zo veel acts toen Red Snapper zich in de kijker begon te spelen zo rond 1996. Hun mix van acid jazz, breakbeat, triphop en drum 'n bass wordt live gespeeld en gelardeerd met samples die dan weer uit de computer komen. Als je rond die tijd in aanraking komt met bands als Tricky, Massive Attack, Lamb of zelfs Morphine dan is de stap naar Red Snapper an sich niet groot, maar door de eigenzinnigheid van de composities worden er geen hits gescoord. En zingen doen ze ook al niet. Ben je echter wel op het spoor gekomen van deze 4 Britten dan is de kans groot dat je sindsdien alle platen van ze in je kast hebt staan want man man, wat is dit goed zeg!

Prince Blimey
De inmiddels gelauwerde, baanbrekende, klassieke debuutplaat. En Prince Blimey bestond vorig jaar 20 jaar. Tijd om de tijdloosheid van het album nog maar eens te onderstrepen door hem integraal te spelen dacht Red Snapper. En dat ga je vanavond dus horen: Prince Blimey live in haar volledige glorie! Veel van die composities zijn nog nooit eerder live ten gehore gebracht. Nu gaat dat dus wel gebeuren. Dat vooruitzicht zal voor de doorgewinterde fans van de band zorgen voor gevoelens van enorme euforie en als je de band net leert kennen dan val je gewoon met je neus in de spreekwoordelijke boter want Prince Blimey is classic!

Het is de tweede in een reeks concerten, die in het kader van de samenwerking wordt georganiseerd. De komende maanden staan er een aantal shows in Enschede, die de podia gezamenlijk gaan uitvoeren. Het zijn de eerste stappen naar een intensieve samenwerking tussen beide Metropool en Atak, met als doel het structureel aantrekken van meer bezoekers door een aantrekkelijk en divers aanbod van popmuziek in Oost-Nederland.
Diginights ist nicht Veranstalter dieses Events. Die Events werden von Veranstaltern, Locations eingetragen oder über Schnittstellen eingespielt. Wir sind lediglich Hostprovider und daher nicht verantwortlich für Inhalt oder Grafik. Bei Verstößen gegen das Urheberrecht verwenden sie bitte die "Event melden" Funktion.